Öppettider Mån – Fre 9.30-18 | Lör 10-14 | Sön STÄNGT

Vanliga frågor – Optik

Hur ofta ska man göra en synundersökning?

Hur ofta man bör undersöka synen kan variera lite från person till person. Ögonen genomgår ofta snabbare förändringar under åldrarna 8-25 så vi rekommenderar därför att undersöka synen varje år. Därefter brukar synen vara mer stabil och det räcker ofta med en kontroll vartannat eller vart tredje år.

Den som har fyllt 45 år bör däremot vara observant på synförändringar och låta undersöka synen och ögonen minst vartannat år, eftersom det vanligen är nu som saker börjar hända. Det kan handla om att det börjar bli dags för läsglasögon eller progressiva glas, men det är även från den åldern som vissa ögonsjukdomar kan uppstå.


Ingår synundersökningen när man köper glasögon hos er?

Vi tycker det är viktigt att ta betalt för det arbete och den tjänst vi utför, därför tar vi betalt för synundersökningen. Däremot har vi andra erbjudanden som 50% rabatt på andra parets glas när du köper två par kompletta glasögon med glas från Zeiss.


Får man låna hem bågar när man provar ut nya glasögon hos er?

Ja absolut! Vi vet att det inte alltid är lätt att välja ut nya glasögonbågar och ibland behövs det lite betänketid. Du får gärna låna hem bågar i några dagar så du kan fundera i lugn och ro och kanske fråga nära och kära om deras åsikt.


Hur lång tid tar det innan jag får mina nya glasögon?

Från det att du valt båge och glasen är beställda brukar det ta 1-2 veckor innan glasögonen är klara. Det kan ta längre tid om det är en specialbeställning av något slag, exempelvis skyddsglasögon eller filterglas. Fråga gärna i samband med din beställning.


Går det att sätta nya glas i min befintliga båge?

Ja det går bra så länge bågen är i gott skick. Det är dock viktigt att känna till att det brukar vara svårt att få tag på reservdelar till en båge som är över 3 år gammal. Då glasen är slipade att passa till just en specifik båge kan det vara svårt att montera de glasen i en annan båge om den gamla bågen går sönder. Tänk därför igenom en extra gång innan du ber att få nya glas i din gamla båge. Dessutom ingår en försäkring när du köper kompletta glasögon ur vårt ordinarie sortiment.


Kan ni upptäcka om jag har grå starr?

Ja, det brukar upptäckas vid en vanlig synundersökning. Är det dags för operation remitterar vi till ögonläkare.


Boka tid