Öppettider Mån – Fre 9.30-18 | Lör 10-14 | Sön STÄNGT

Solglasögon

Det är viktigt att skydda dina ögon när solen skiner starkt, på soliga sommardagar och på vintern då ljus reflekteras i den vita snön. Är du glasögonbärare slipar vi dina solglasögon i din styrka så du får ett skarpt och bekvämt seende även i solen.

Vi erbjuder självklart även vanliga solglasögon direkt från hyllan från bl.a. Maui Jim, Ray-Ban och Invu. Välkommen in och prova dina nya favoriter!


Polariserande solglas

Ett filter som effektivt motverkar bländning. Vem har inte blivit bländad när solens strålar reflekteras mot en blöt vägbana eller i sjöns blänkande yta? Denna bländning kan påverka vårt seende negativt, särskilt när vi kör bil. Ett polariserande glas filtrerar bort dessa reflexer vilket ger dig ett bekvämare seende.

En annan viktig fördel är att vi ser skarpare. Konturer blir tydligare och det känns bekvämare och mindre tröttsamt att se i kraftigt solljus. Med andra ord skyddar dessa glasögonglas inte bara ögonen mot solen utan garanterar även ett förbättrat seende utan störande bländning.


Färgskiftande glas

Färgskiftande glas ändrar mörkhetsgrad beroende på hur stark sol det är ute. Du kan alltså få både vanliga glasögon och slipade solglasögon i ett!

  • ZEISS PhotoFusion X anpassas snabbt till ändrade ljusförhållanden. Inomhus är glasen klara, medan de blir mycket mörka utomhus när solen ligger på. Glasen har en överlägsen färgåtergivning vilket ger ett naturligt seende. Du kan välja mellan färgerna brun, grågrön, grå och extra-grå (extra mörk i alla situationer och särskilt lämpad i varmt klimat.)
  • ZEISS AdaptiveSun ger dig solglas som går från mörkt till mörkare. Det är ett solglas som automatiskt anpassar sin färgintensitet från att vara mörka i kraftigt solljus till att få en medelmörk nyans när exponeringen för solljus blir lägre. Finns i färgerna brun, grön och grå. Du kan även välja att få glasen gradalfärgade, mörkare upptill och ljusare nertill. Vid kraftigt solljus mörknar glasen och blir lika mörka över hela glaset för ökat solskydd.

Clip-on/ Sun-Cover

Andra smidiga lösningar finns i Clip-on från Nordlys som är ett solskydd du fäster runt fronten på dina glasögon, och i Sun-covers från INVU som fungerar som ett par solglasögon du har över dina vanliga glasögon. Båda dessa varianter finns i olika former och modeller, linserna är polariserande i färgerna grå eller brun.


Maui Jim

Från och med 2018 kan vi stolt presentera solglasögon från Maui Jim som en del av vårt sortiment. Med dess patenterade PolarizedPlus2 teknologi tar linserna bort 99,9% av allt blänk, hanterar 95% av synligt högenergiljus och blockerar alla skadliga UV-strålar samtidigt som de förstärker färger till oöverträffade nivåer. En patentskyddad repbeständighet ingår för ökad prestanda och hållbarhet på fram- och baksida av linserna. På glasens baksida läggs en anti-reflexbeläggning som blockerar reflekterat och bländande ljus, bakifrån och nedifrån. Glasen erbjuds med Maui Jims original-dubbelgradal som placeras i linsens över- och underkant. Denna spegelbeläggning kisar åt dig och reducerar det starkaste ljuset uppifrån och nedifrån så att dina ögon kan slappna av.

Besök gärna deras hemsida; mauijim.com

Välj mellan fyra olika färger på glasen:

  • Grå – vid starkt, direkt solljus. Erbjuder den högsta tillgängliga ljusreduktionen för starkt, direkt solljus och förbättrar samtidigt färg och kontrast.
  • Bruna – vid fullt solljus till molnigt. Hög kontrast och färgförstärkning för ljusförhållanden som förändras varje dag. Härligt om du gillar en varm, lätt bronstoning.
  • Gröna – vid varierande ljusförhållanden. Erbjuder det högsta tillgängliga ljusgenomsläppet vilket möjliggör otroligt djupseende med utmärkt färgförstärkning och kontrast då de flest linser blir för mörka.
  • Rosa – vid fullt solljus till molnigt. Den linsfärg som är bekvämast att bära eftersom den får ögats muskler att slappna av.

Boka tid