Öppettider Mån – Fre 9.30-18 | Lör 10-14 | Sön STÄNGT

Kontaktlinser

Idag finns linser för nästintill alla synbehov. Det finns inte någon åldersgräns vare sig uppåt eller neråt för att bära linser, det enda som krävs är att man är motiverad, ansvarstagande, stadig på handen och klarar hygienen.

Det finns flera olika varianter av linser:

Endagarslinser

Bryt förpackningen, sätt in linserna och kasta dem vid dagens slut. Du kan glömma allt vad skötsel heter och det fungerar perfekt för dig som gärna kombinerar linser och glasögon i din vardag.

14-dagars / månadslinser

Dessa linser använder du i två eller fyra veckor. Sätt in dem på morgonen och ta ut dem vid sänggående. De är enkla att hantera och kräver bara lite linsvätska för att fungera.

Stabila linser

Stabila linser är fastare än andra linstyper och kan kompensera ojämnheter i hornhinnan bättre än vad en mjuk lins kan. De kräver också mer hantering än endagarslinser men kan vara ett bra alternativ för dig med torra ögon eller särskilda synfel.

Nattlinser

Nattlinser är en form av stabil lins som du sover med. Under natten ändrar linsen formen på din hornhinna och när du vaknar och plockar ur linserna ser du perfekt utan glasögon eller linser under dagen.

Boka tid