Solglas

Skydda dina ögon

Det är viktigt att skydda dina ögon när solen skiner starkt, på soliga sommardagar och på vintern då ljus reflekteras i den vita snön. Är du glasögonbärare slipar vi dina solglasögon i din styrka så du får ett skarpt och bekvämt seende även i solen.

Andra smidiga lösningar finns i Clip-on från Nordlys som är ett solskydd du fäster runt fronten på dina glasögon, och i Sun-covers från Norr som fungerar som ett par solglasögon du har över dina vanliga glasögon.

Vi har solglasögon från Maui Jim, RayBan, Zeal och Marc Ó Polo.

Polariserande solglas

Ett filter som effektivt motverkar bländning.

Vem har inte blivit bländad när solens strålar reflekteras mot våta eller blänkande ytor? Denna bländning kan påverka vårt seende negativt, särskilt när vi kör bil. Ett polariserande glas filtrerar bort dessa reflexer vilket ger dig ett bekvämare seende.

En annan viktig fördel är att vi ser skarpare. Konturer blir tydligare och det känns bekvämare och mindre tröttsamt att se i kraftigt solljus. Med andra ord skyddar dessa glasögonglas inte bara ögonen mot solen utan garanterar även ett förbättrat seende utan störande bländning.

ZEISS PhotoFusion

Färgskiftande glas som snabbt reagerar på skiftande ljus.

ZEISS PhotoFusion-glas anpassas snabbt till ändrade ljusförhållanden. Inomhus är glasen klara, medan de blir mycket mörka utomhus i solljuset.

Glasen har en överlägsen färgåtergivning vilket ger ett naturligt seende. De ger fullt UV-skydd och blockerar minst 20 % (31 % för glas i extragrått) av det potentiellt skadliga blåljuset inomhus, vilket är mer än dubbelt så mycket som klara standardglas, och blockerar nästan 90 % utomhus.

Du kan välja mellan färgerna brun, grågrön, grå och extra-grå (extra mörk i alla situationer och särskilt lämpad i varmt klimat.)

ZEISS AdaptiveSun

Solglas som går från mörkt till mörkare.

Zeiss AdaptiveSun är ett solglas som automatiskt anpassar sin färgintensitet från att vara mörka i kraftigt solljus till att få en medelmörk nyans när exponeringen för solljus blir lägre.

Finns i färgerna brun, grön och grå.

Du kan även välja att få glasen gradalfärgade, mörkare upptill och ljusare nertill. Vid kraftigt solljus mörknar glasen och blir lika mörka över hela glaset för ökat solskydd.